FSMVÜ | 2018-2019 Lisansüstü Başvurular Başladı
Duyuru Arşivi
2018-2019 Lisansüstü Başvurular Başladı

Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Öğrenci Başvuruları

2018-2019 eğitim öğretim yılı için Güzel Sanatlar Enstitüsünün çeşitli programlarına,

14 Mayıs - 25 Haziran 2018 tarihleri arasında internet üzerinden aşağıda belirtilen şartlarda yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrenci başvuruları kabul edilecektir.

Online Başvuru

Başvuru Tarihleri

14 Mayıs – 25 Haziran 2018 Saat: 17.00’a kadar

Yazılı Sınav ve Mülakat Tarihi ve Yeri

04 Temmuz 2018 Çarşamba, Saat: 10.00

Mülakat 14.00’den itibaren

Kandilli Yerleşkesi

Sonuçların ilanı

09 Temmuz 2018 (Pazartesi)

Asıl liste kesin kayıt

16 – 18 Temmuz 2018

Yedek liste kesin kayıt

19 Temmuz – 20 Temmuz 2018

PROGRAMLARA GÖRE KONTENJAN VE ÜCRETLER

Genel

Kontenjan

Yatay Geçiş

Kontenjanı

YDS

Ücret

Geleneksel Türk Sanatları Yüksek Lisans

9

1

6

Geleneksel Türk Sanatları Sanatta Yeterlik

3

2

55

2

• Bursluluk süresi tüm yüksek lisans programlarında azami 2 yıl, sanatta yeterlik programında azami 4 yıl sürelidir.
  • Yüksek lisans programının ücretleri; dersler, seminer ve tez çalışması olmak üzere azami 2 yıl için geçerlidir ve ücretlere KDV dâhildir. (Belirtilen ücret 2 yıllık ücrettir).
  • Sanatta Yeterlik programında ücretler; dersler, seminer, yeterlik ve tez çalışması olmak üzere azami 4 yıl için geçerlidir ve ücretlere KDV dâhildir. (Belirtilen ücret 4 yıllık ücrettir).

TEZLİ YÜKSEK LİSANS GİRİŞ SINAVI DEĞERLENDİRME

Programı

Yazılı Sınavı

Mezuniyet Notu

Mülakat

Yüksek Lisans

%50

%20

%30

Başarı Puanı: Başarılı sayılmak için toplam puan 60/100 olmalıdır. Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrılacaktır. Bilim ve Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz.

SANATTA YETERLİK GİRİŞ SINAVI DEĞERLENDİRME

Programı

Yazılı Sınavı

Mezuniyet Notu

Mülakat

Sanatta Yeterlik

%50

%10

%30

Başarı Puanı: Başarılı sayılmak için toplam puan 65/100 olmalıdır. Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alanlar mülakata çağrılacaktır. Bilim ve Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz.

GSE YÜKSEK LİSANS VE SANATTA YETERLİK PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMINDA GENEL BAŞARI TABAN PUANLARI

Giriş Puanı

Yüksek Lisans

Sanatta Yeterlik

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Yüksek Lisans için Lisans, Sanatta Yeterlik için Yüksek Lisans mezunu olmak.
  2. Yüksek Lisans için lisans mezuniyet notunun en az  4 üzerinden 2 olması gerekir.
  3. 30 Türk Lirası ön kayıt ücreti. Ödeme bilgisi için tıklayınız.
  4. Sanatta Yeterlik için YDS’den en az 55 puan veya eş değer sınavlardan karşılığı puanı almış olmak.
  5. Bilimsel Hazırlık programı ücreti ayrıca tahsil edilir. Bu ücret yaklaşık olarak ücretin yarısı kadardır.
  6. Bir öğrenci sadece bir programa başvuru yapabilir.
  7. Şartlı başvuru kabul edilmez.

GEREKLİ BELGELER

1. Yüksek Lisans için lisans, Sanatta Yeterlik için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi.

(Yüksek Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan T.C. Uyruklu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi, Türkçe çevirisiyle birlikte)

1. Mezuniyet Transkripti.
  2. YDS veya eşdeğeri bir belge (Sanatta Yeterlik programı için gereklidir).
  3. Askerlik durum belgesi (Askerlik yönünden bir sakıncası olmadığını belirten belge).
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  5. Ön kayıt ücret dekontu (30 Türk Lirası). Ödeme bilgisi için tıklayınız.
  6. Çalışma dosyası (portföy).

DEĞERLENDİRME

1. Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programlarına, Mezuniyet notu, YDS puanı, yazılı sınav ve mülâkat sonuçları ile adayların sundukları başvuru belgeleri ve çalışma dosyası (portföy) değerlendirilerek öğrenci kabul edilir. Adaylar başvurdukları programlara, genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjan doluncaya kadar yerleştirilir.
  2. Yazılı sınavdan en az 50 puan alanlar mülakata çağırılır.
  3. Yazılı Sınav ve Mülâkata katılmayan aday ‘Başarısız’ sayılır ve sıralamaya alınmaz.
  4. Genel değerlendirme sonucu yüksek lisans programları için en az 60, doktora programları için en az 65 puan alanlar başarılı sayılır.
  5. Başvuru işlemlerinde istenilen bilgiler adayın beyanı olup, gerçeğe aykırı girilen bilgiler olması durumunda başvuru işlemi geçersiz sayılır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Aday başvuruları, aşağıdaki belgelerin ekli olduğu bir dilekçe ile doğrudan ilgili Enstitü müdürlüğüne yapılmalıdır.

2. Transkript Belgesi (En az bir dönemini okumuş, bütün derslerinden başarı sağlamış ve not ortalamasının 3.00/4.00 olması).
  3. Okuduğu derslere ait onaylı ders içerikleri.
  4. YDS veya eşdeğeri bir belge (Sanatta Yeterlik programı için gereklidir).
  5. Çalışma dosyası (portföy).
  6. Herhangi bir disiplin cezası almadığını belirten belge.
  7. Yatay geçiş ile gelen öğrenciler ücrete tabi olup ayrıca burs hakkı yoktur.

BAŞVURU ÜCRETİ

Ön kayıt ücretinin (30 Türk Lirası), aşağıda hesap bilgileri yer alan IBAN numarasına; açıklama kısmına “T.C. Kimlik No, Adı Soyadı ve Lisansüstü Başvuru Ücreti” yazılarak yatırılması gerekmektedir.

Uluslararası lisansüstü başvuru koşulları, detaylar ve irtibat için tıklayınız.

Please click below to Access the International Graduate Admissions System

للتسجيل في برامج الدراسات العليا من خلال هذا الرابط :

Online Application
(International Graduate Admissions)

Kandilli Yerleşkesi
Kandilli Mah. Hıdırellez Sok. No: 3 Üsküdar/İSTANBUL
Tel: 0216 460 01 80-90
Kandilli Yerleşkesi detaylı ulaşım bilgileri için tıklayınız.

Başvurular hakkında bilgi için: enstitubasvuru@fsm.edu.tr

Bülent UÇAN (2011) – bucan@fsm.edu.tr